Dziedzictwo Kulinarne Warmia, Mazury, Powiśle
Rzecz o tym jak zostaliśmy członkiem Dziedzictwa Kulinarnego:
Okazuje się, że wcale to nie takie proste!
Niby fakt: stara chata, dawne przepisy, ale czy aby na pewno stosujemy składniki stąd? A jakiej mąki używamy? A skąd bierzemy miód? A czy jest ktoś, kto już jest członkiem i może nas polecić? Oj, moi drodzy - to nie było łatwe, ale od 17 grudnia 2019 roku możemy się poszczycić "niebieską odznaką", która także już niedługo zawiśnie przy drzwiach. Wszystko po to, aby każdy z gości wiedział, że u nas zje tradycyjne potrawy wykonane z rodzimych produktów.
My jesteśmy dumni :-)
https://dziedzictwokulinarne.pl/czlonkowie/karczma-berta/
Okazuje się, że wcale to nie takie proste!
Niby fakt: stara chata, dawne przepisy, ale czy aby na pewno stosujemy składniki stąd? A jakiej mąki używamy? A skąd bierzemy miód? A czy jest ktoś, kto już jest członkiem i może nas polecić? Oj, moi drodzy - to nie było łatwe, ale od 17 grudnia 2019 roku możemy się poszczycić "niebieską odznaką", która także już niedługo zawiśnie przy drzwiach. Wszystko po to, aby każdy z gości wiedział, że u nas zje tradycyjne potrawy wykonane z rodzimych produktów.
My jesteśmy dumni :-)
https://dziedzictwokulinarne.pl/czlonkowie/karczma-berta/